onsdag 8. januar 2014

James Gang - Straight Shooter


"Dette er bandet til han fra Eagles når han ikke spiller med Eagles! Anbefales!" (Fritt oversatt fra polsk-engelsk.) Heilt sant. Nesten. Dette er et av bandene Joe Walsh har spilt i når han ikke har gjordt seg skyldig i voksenrock for FM-radio sammen med menn med hårføner-sveis. Men: Joe Walsh spiller ikke på denne skiva. Ikke i det heile tatt, faktisk. På denne tida spilte han med bandet Barnstorm. (Selv om de platene kom ut under hans navn. Vi har snakket om dette før, har vi ikke?) Men trommis og bassist var de samme som hadde vært med fra tidenes morgen, til og med fra tiden før Joe Walsh. Og det er slett ikke dumt.

Straight Shooter kom ut i 1972. Gitt ut av et typisk 1972-band. Rockeband. Amerikansk band. Du kjenner typen. Kinnskjegg kanskje? Sikkert. Slengbukser og beltespenner. Det er god rock. Rock av beste sorten og selvsagt med små innslag av funk. (Om ikke 49, så kanskje andre tall...) 1972, vet dere. Sånne som meg liker sånne skiver som dette.

Variasjonen er ikke den største. Det finnes tre typer låter: Tradisjonelle rockelåter, ballader og småfunky groovegreier. Det er ikke alltid banebrytende, ikke alltid "interessant og utfordrende", men Straight Shooter er 70-tallet på boks, i en liten eske, ca 12" stor. Og kanskje var James Gang tidlig ute med noen av greiene sine. Humble Pie og Deep Purple skulle for eksempel ikke begynne å lefle med funk før ett eller to år seinere. Da var Funk 49 allerede 4 år gammel. Go James Gang! Bandet til han fra Eagles når han ikke spiller i Eagles, men uten han fra Eagles.

Og så har de jo et ganske så snedig bandnavn...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar