lørdag 11. januar 2014

Pink Floyd - How Shall We Sing In a Foreign Land?


Bootleg. Heile Dark Side of the Moon live. Ok lyd. Opptak rett fra miksepulten. Ok cover... Sound-board recording from Southhampton (U.K.) 23.1.1972, står det, og det høres ikke så galt ut, selv om det diskuteres friskt på nettet hvorvidt dette i stedet er opptak gjort av BBC i '74. Kanskje det siste er rett. Det har egentlig ikke så mye å si.

Anyways...

Dette er som sagt en liveutgave av Dark Side of the Moon i sin heilhet, en skikkelig bra liveversjon, en nøye innstudert og behersket liveversjon. Det er lite jamming, eksperimentering, showing og oppfordring til allsang her. I stedet spiller Pink Floyd skiva si tvers igjennom. Det låter veldig likt stuioversjonene, men med litt lengre soloer, litt hesere vokal og litt tynnere lyd. En tanke løsere i snippen.

How Shall We Sin In a Foreign Land er ganske enkelt ei trivelig skive å høre på. Låtene er legendariske alle som en, og det at bandet tar seg bedre tid i instrumentalpartiene gjør at denne plata er et godt alternativ til originalskiva av og til. For variasjonens skyld. I alle fall for de fleste av oss. Blant Floyd-fansen finnes en solid håndfull (egentlig flere trailerlass) av HI-FI-freaks. Folk som klager over for mye diskant i mellomtona eller for lite bass i toppfrekvensene. Disse vil sikkert ikke ha noen særlig glede av å høre på How Shall We Sing In a Foreign Land.

Synd for dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar