lørdag 24. november 2012

Led Zeppelin - Live Vol. 4

Igjen: Samme Advarsler og samme cover. Krise lyd. Knitring. Nytt: Lyden er skarpere enn før, og plata de har kopiert fra har tydeligvis gått litt fort. Opptakene er nok fra Zeppelins siste turné. Hvordan vet vi det? Stemmen til Plant antyder at de nærmer seg slutten på 70-tallet, men det sikreste tegnet er settlista:

1. Train Kept A Rollin' (Utrolig skarp wah-wah-gitar i introen)
2. Nobody's Fault But Mine
3. Black Dog
4. In the Evening
5. Rain Song
6. Hot Dog
7. All My Love

Bandet spiller som alltid bra. Selv om In Through the Out Door ikke er det største Zeppelin har produsert, var de altså et høyst oppegående live-band også på denne tida. Konsertene er tydeligvis fra Sveits, med mindre Plant vaar heilt på jordet mellom låtene. (We wanna teach you one thing: Put your right hand i the air, (your right hand, you fool) cup the hand like that, take it to your nose and go...and then: I thank you! On thre: One-two-three. I thank You! Good Evening.)

Versjonen av Rain Sogn er veldig fin her. På introen snubler Page som bare Page kan snuble, det høres ut som om de har med seg en primitiv harmonizer til vokalen her og der, Page har fått seg b-bender, og ellers er alt ved det gamle. All of My Love gjør seg bedre live enn en skulle tro.

Kunne ikke noen spore opp bedre versjoner av disse opptakene? En versjon som ikke går i for høyt tempo?

Og: Hvor ble det av Vol. 3?

Trivia: Windows Media Player innbiller seg å ha funnet titlene på låtene her. De er selvsagt heilt off. Det som er interessant er at spor # 7 er oppført som Minnesota Blues av Led Zeppelin. Finnes noe slikt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar