tirsdag 11. desember 2012

We - Smugglers


Smugglers er bygget opp av alt som er rock: Fuzzgitar, trommer med phaser på, buldrebass, feedback, dobbelhalsere, moog, radiostøy og riff på riff på riff. Første låta heter "Cosmic Biker Rock 'n Roll", og det sier vel veldig mye om hva som kommer utover plata. Hard rock på sitt meste. Det er kanskje ikke så rart når Thomas Felberg er vokalist for bandet. Thoams Felberg elsker som kjent alt som har med rock å gjøre. Da må følgelig bandene hans omfatte heile sjangeren.

Smugglers er full av referanser i øst og vest. Det er masse Hawkwind her. Masse Zeppelin. Steppenwolf, Stooges, Black Sabbath... og litt tidlig Motorpsycho, men det er kanskje urettferdig, for We har nok heller hørt på samme skiver som trønderkollegene sine.

Det er et hav av lyder. Heile veien. Riktige lyder. Selve godlydene. Låtene blir gjerne mer som rom der alle lydene kan boltre seg. Det er ikke så mange av sanglinjene som kan nynnes, men flere av riffene fester seg godt, f. eks. det Zeppelinske riffet fra tittellåta. Sassy Zazie er herlig psykedelsik, og sistelåta, On the Verge To Go, er også en høydare. Den tar seg god tid, og fyller, som skikkelige avlsutningslåter skal, en heil vinylside.

Du kan ikke sette på Smugglers når du skal kose deg med kryssord eller når du holder på med selvangivelsen din som hadde deadline i går. Smugglers er ikke bakgrunnsmusikk. Den krever oppmerksomhet. Den tar over. Den sier ifra at den er der. Jeg er ikke sikker på om jeg nødvendigvis elsker heile Smugglers, men jeg elsker at den finnes, for det lages ikke så mange plater av denne typen i Norge. For få, faktisk. Lag flere, takk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar