tirsdag 22. januar 2013

Black Sabbath - Headless Cross


Dette må være en vits:

- There is no escaping from the power of Satan for a people so brave and so proud.
- For I believe Satan lives in the souls of the dying...
- When death calls, your gonna burn. (Grammatikkfeil er kopiert rett av coveret...)
- Princes and kings, demons with wings summon your fears form hell.
- Oh the devil is rising. He cries and my blood turns cold.

Bevares...

Titlene hjelper heller ikke: The Gates of Hell, When Death Calls, Kill In the Spirit World, Devil and Daughter (familiebedrift, altså?)...

Det kan virke som om Tony Iommi har bestemt seg for å gjøre en parodi på seg selv: "Vi finner en vokalist som gjør en god Dio-etterligning, og så skriver vi verdens ondeste tekster. Skarptromma bør høres ut som gigantisk fyrverkeri, og alle riffene må være blytunge og fulle av klisjéer. Og så lurer vi Brian May til å legge på  gitarsolo." Spinal Tap kunne ikke ha gjort dette bedre.

For å skape litt mystikk rundt skiva gikk Iommi ut med en 'skummel historie': Noen hadde funnet et miniatyrkors likt det på coveret og sendt det til ham. I posten hadde det knekt, akkurat som korset bakpå coveret. Oi, oi, oi... Var det fanden sjøl som var på ferde her? Eventuelt en slepphendt postmann?

Alle involverte har gjort sitt aller beste for å være nifse, onde og skremmende, men til ingen nytte. De Pat Benetar/Bonnie Tyler-aktige versene på Kill In the Spirit World gjør ikke tingene bedre.

Selvfølgelig er alle titler skrevet i snirklete, gotisk skrift, og tittelen Nightwing kan også leses som Rightwing. Dét hadde vært skummelt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar