lørdag 26. januar 2013

Spin Doctors - Pocket Full of Kryptonite


Spin Doctors blir stort sett husket for Pocket Full of Kryptonite. Pocket Full of Kryptonite blir stort sett husket på grunn av Two Princes. Bandet hadde solide hits med Jimmy Olsen Blues og Little Miss Can't Be Wrong. Alle tre er typiske feel-good-låter av den typen som får deg i enda bedre humør når du allerede er plagsomt blid. Er du derimot litt muggen, trøtt eller grinete når du hører for eksempel Two Princes, får du mest lyst til å ringe vokalisten og fortelle ham at mora hans er død, bare for å få ham til å roe seg litt. Oppkvikkende eller sjukt irriterende, altså, avhengig av dagsform.

Heldigvis er ikke bandet like overlykkelige heile veien. De prøver seg på litt funkrock (What Time Is It) uten at det løfter plata noe særlig, og de leker med psykedelia og hardrock her og der (Refigerator Car), et mye mer vellykka eksperiment. I tillegg får de vist at de opprinnelig kommer fra en solid jam band-bakgrunn med Shinbone Alley/Hard to Exist.

Kombinasjonen 70-talls gitar, 90-talls tromming, discobass og Jamiroquai-voakl er slett ingen dårlig idé. Det er lett å kjenne igjen Spin Doctors. Ofte er det også et hyggelig gjenhør. Som i dag. Dette er ikke stor kunst, og det er lang fra alle låtene som har tålt tidens tann, og gjentatte gjennomhøringer gjør ikke låtene bedre, men siden jeg var ferdig med å irriterte meg over dårlig brøyting på Søm da jeg satte plata på, var det heilt ålreit å høre på Spin Doctors 26. januar 2013.

Men, som sagt: Styr unna hvis du har en dårlig dag. Det finnes ikke noe verre enn positive mennesker når du selv er sur og gretten.


Forresten:
Som på så mange plater fra 90-tallet, finnes det bonusspor på PFOK. Ofte var dette låter som ikke var gode nok til å ha med originalt, eller låter som ikke passet inn. Låter som hadde blitt veid og funnet for lette for så å bli tatt med uansett. Bonussporene sto gjerne på tracklistinga på plata, og av og til fantes det ikke engang utgivelser uten disse bonussporene. Allikevel var de 'bonus'. Spor som var med uten å være med.

Vanligvis var det en dårlig idé å ha med sånne bonusspor. Det gjelder egentlig denne skiva også. Spin Doctors har tatt med tre liveopptak. Tre gode liveopptak riktignok, fine låter, men de tilfører ikke plata noe særlig bortsett fra at de viser bandets tilbøyelighet til å jamme. Disse kunne gjerne ha vært skilt fra resten av plata, for eksempel som b-sider eller som del av en EP. Kanskje de også kunne ha vært spart til en full liveskive. Bonuser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar