mandag 3. desember 2012

Grin - Grin


Før Nils Lofgren ble en del av E-Street Band, og før han gikk solo, omtrent samtidig som han var en del av Crazy Horse, var han frontmann i bandet Grin. De holdt det gående i noen år og ga ut 4 studioskiver. Dette er debutplata. På coveret ser de ut som verdens snilleste rockeband. Litt sånn haba-haba-perioden til Lillebjørn Nilsen. Musikken, på sin side, er nok heller ikke spesielt skremmende, men det låter veldig fint.

Nils har skrevet all musikk, han synger (alltid pent, alltid rent, sjelden veldig tøft), og han spiller gitar (veldig bra gitar, men det er jo ingen bombe). I bandet har han med seg Bob og Bob på henholdsvis bass og trommer. I tillegg hjelper de til med vokal her og der. Plata er produsert av David Briggs, dedikert til Roy Buchanan og den spesielle thanks'en går til Neil Young og Crazy Horse. Vi befinner oss altså i et godt og trygt landskap, med andre ord.

På tross av et par relativt kjedelige innslag, er denne skiva mye bedre enn jeg huska. Det er god, melodiøs gitarrock. Rett og slett. Med snill vokal på toppen. Og med et snilt, snilt cover. Liker du hyggelige plater, kan du trygt høre på denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar